Известие

Collapse
No announcement yet.

1.8TS 156 - Липса на мощност и тракане

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1.8TS 156 - Липса на мощност и тракане

Здравейте, имам един проблем. Взех една 156-ца, на която й е правен основен ремонт преди време и майсторите не са могли да я зацепят като хоратата май. От тогава собственика каза, че колата не може да върви и е вярно. Колата трака като дизел и не може да се изфорсира след 3000-3200 оборота. Като я изключа от скорост в движение колата гасне. На място работи без да подскачат оборотите. От вариатора ли е или не е зацепена като хората?
    Alfa Romeo GT 1.9 16V JTD
    Lancia Musa 1.4i 16V Automatic
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer

Ми може и да е от двете!

Comment

На място няма ли да работи неравномерно, ако е прехвърлен зъб?

Comment

На мойта като я взехме не я зацепихме правилно, щото нямахме нужните пособия, ама и аз не слушах авера автомонтьор като ми разправяше, ми от нетърпение и мерак го накарах.Не помня колко зъба не уцелихма ма после правилния човек дълго се чеса по главата.Доволно ускоряваше при потегляне ма дотам, едно кръгче и в сервиза за правилно зацепване.Не ми е тракала ,прекъсвала или гаснела ма не вървеше.Откак съм я взел вариатора притаква няколко секунди при палене и спира.Ако тракането продължи/баш като дизел работи/ значи е за смяна....ако е от него де.На жена ми фиата се беше разтракал и не вървеше оказа се износени гърбици и повдигачи.Сменихме ги и заспа.Ся от ракане до тракане има разлика като и причини за това, що не идеш в сервиз.
        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 02:47.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Защото тука хората, които разбират от италиански коли се броят на пръстите на едната ми ръка. Колата трака постоянно и няма абсолютно никаква мощност, с колело може да ускориш по-бързо. Преди този ремонт, в който най-вероятно са скапали колата, собственика каза, че колата си е вървяла перфектно и си е правел 200 без никакви ядове. Варианта с валовете според мен отпада, защото не може преди ремонт да върви на пушка и като излезе от там да не става нищо от нея. Била е скъсала ремък и са сменяни клапани, шлайфана е главата, гумичките на клапаните са сменяни и от тоя ремонт колата е седяла в гараж в продължението на близо 1 година.

Comment

Върви да я зацепят като хората и после пиши какво е станало. В какво се изразява основния ремонт? Ако трака и след това отворете картера и обърнете внимание на биелните лагери, по-специално на 3-ти цилиндър, може да имаш превъртели лагери, моли се да не е това щото там работата често пъти отива на смяна на колянов вал.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Зацепването не е проблем, ще го презацепим наново. Надявам се това с лагерите, които казваш да не вярно.

Comment

може ли да попитам с каква идея си купил Алфа след основен ремонт на двг-то...надявам се не си броил много
                тракането го имам и аз ...но при мен е от вариатора...трака като дизел 5-10 мин макс и след тва си спира само
                както са ти казали другите отивай да ти я зацепят като хората....да не и ти да и правиш ремонт

Comment

Взех Алфата, защото в нея по-късно ще се присади друг турбо двигател. Временно ще се кара с тоя 1.8 ТС. Проблема беше в големите свещи и 4-та дюза.

Comment

Ако не е тайна какъв турбо мотор мислиш да вграждаш от алфа или фиат
                    sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                    Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                    Ramstein - Benzin
                    https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Аз първо бях купил едно Браво ХГТ, което бях наточил и след това ми умаля и реших да сложа турбо мотор от друга италянка. Купих цяла кола Дедра Турбо 180 к.с. мотора и щеше да влиза в Бравото, но ми прещракна да не слагам турбалана в тоя малък куфар, а в истинска голяма кола. Дадох Бравото и доплатих малко, за да взема Алфата, защото иначе, може би нямаше да мога и да го продам. Вътре съм с доста пари ама кво да се прави.. По-добре да съм вътре с пари и да взема Алфата, отколкото да го сложа в оня куфар. Щях да сменям всичко по турбо мотора с тия пари, които додадох, но сметките ми излезнаха малко криви и сега тоя проект е временно замразен докато събера финанси. Важното, е че имам точната кола, която искам за турбо мотора. Когато започнем наново да работим по мотора ще пусна нова тема. На които им е интересно да следят.
                      Last edited by ScuderiaItalia; d.m.y г., 21:13.

Comment

Working...
                      X